Cursusoverzicht

Op deze pagina tref je informatie aan over de cursusprogramma’s van TPLO. Dit zijn geen webinars!
Lees eerst de algemene-en gebruikersvoorwaarden. Je wordt geacht deze voorwaarden te hebben gelezen en geaccepteerd.
Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle bestellingen.

 
Voor wie geschikt?

De cursussen zijn in beginsel bedoeld voor de juridische doelgroep: advocaten en andere juristen, maar zijn in de meeste gevallen ook geschikt voor vergelijkbare professionals, zoals fiscalisten, consultants e.d. Waar dat het geval is, is in de doelgroepenomschrijving opgenomen dat de cursus ook geschikt is voor academisch geschoolde professionals in een vergelijkbare werkomgeving.

Lees verder >
Informatie over studiepunten en niveaus

De cursusprogramma's zijn door de NovA en KNB geaccrediteerd voor opleidingspunten. De opleidingspunten worden per cursusprogramma vermeld. De cursussen leveren doorgaans 3 of 4 studiepunten PO/PE op. Het kan zijn dat je ook studiepunten kunt krijgen als je tot een andere beroepsorganisatie behoort. Vraag bij twijfel altijd bij je eigen beroepsorganisatie na of het bewuste cursusprogramma studiepunten oplevert. 

Niveaus

Indeling conform de NOvA:

 1. Basis: weinig tot redelijke voor- en praktijkkennis vereist.
 2. Verdieping: gedegen voor- en praktijkkennis vereist in het desbetreffende vakgebied.
 3. Specialisatie: gedegen praktijkervaring en relevante vooropleiding vereist in het betreffende vakgebied. 

NB: De cursusprogramma's van TPLO laten zich moeilijk categoriseren in de standaard-indeling van niveaus. Dat heeft er mee te maken dat het kennis-en ervaringsniveau van een jurist bij vaardighedenprogramma's minder relevant is, omdat het minder om inhoud gaat en meer om bewustwording en vaardigheden. Het kan best zijn dat je tien jaar ervaring hebt als jurist, maar toch op het gebied van planning en organisatie eigenlijk nog een beginneling bent. Bij de meeste cursussen wordt dan ook uitgegaan van een basisniveau.

Lees verder >
Een cursus volgen

Als je in het cursusoverzicht een cursus hebt gekozen, selecteer je de juiste doelgroep en klik je op de bestelknop. Wanneer je een cursus bestelt als niet-jurist, klik je bij de bestelling de doelgroep overige juristen aan. Hierna word je doorgeleid naar het bestelformulier van het e-learningplatform. Daar vul je je contactgegevens in en kun je vervolgens bestellen en betalen. Zie voor meer gedetailleerde informatie verder de button.

Hoe werkt het? Of raadpleeg FAQ (onderaan de website).
Als je minimaal 60 procent van de scorevragen juist hebt beantwoord en je hebt de cursus afgerond, kun je meteen in de leeromgeving een certificaat met een overzicht van de behaalde studiepunten downloaden. Dit is alleen van belang voor de professionals die studiepunten willen behalen.
Heb je niet voldoende score voor een certificaat en meen je daarvoor toch in aanmerking te komen, dan kun je ons daartoe een gemotiveerd verzoek doen. Wij beoordelen dan of je in aanmerking komt voor een aanvullende opdracht. Dit zal alleen in uitzonderingsgevallen worden toegelaten, bijvoorbeeld bij een computerstoring. Over onze beslissing om dit wel of niet toe te laten kan verder niet gecorrespondeerd worden. Als je de opdracht vervolgens voldoende maakt, zulks ter beoordeling van de beoordelende docent, dan kun je alsnog een certificaat ontvangen. 

Lees verder >
 

DE CURSUSPROGRAMMA’S

 

Persoonlijke effectiviteit en persoonlijke vaardigheden

Time-en focusmanagement

Niet harder maar slimmer werken: 85 praktijktips

Cursusbeschrijving: De vaardigheid om je werk en tijd effectief te organiseren is tegenwoordig onmisbaar. Wereldwijd behoort planning en organisatie dan ook tot de top vijf van meest gevraagde soft skills. Een slechte organisatie doet afbreuk aan de kwaliteit van je werk en kan chronische stress of andere gezondheidsklachten veroorzaken. In deze cursus leer je hoe jij jouw werk efficiënt kunt organiseren en hoe je je kunt wapenen tegen chronisch tijdgebrek, gebrek aan focus, continue interrupties en een overvolle inbox. De vele tips zijn eenvoudig toepasbaar en kunnen meteen geoefend worden in de dagelijkse praktijk. Aan het einde van de cursus kun je de belangrijkste informatie en tips downloaden en printen.


De cursus bestaat uit de volgende blokken:

 1. persoonlijke effectiviteit
 2. werk en tijd organiseren
 3. doelen stellen
 4. een gestructureerde dag- en weekplanning en specifieke planningsproblemen
 5. prioriteiten stellen
 6. regie op tijd en tijdverspillers
 7. inboxmanagement, grip op e-mail en emailetiquette
 8. focusmanagement, multitasken en onderbrekingen managen
 9. het managen van de omgeving

Leerdoelen 

Na het volgen van deze cursus: 

 • ben je je veel bewuster van je eigen gedrag
 • heb je inzicht in je eigen manier van werken
 • kun je structuur aanbrengen in je dagplanning
 • kun je effectiever met je tijd omgaan
 • ben je beter in staat focus te houden
 • heb je meer regie en controle over je werk en daardoor voelbaar minder stress.

Doelgroep 

Advocaten, (kandidaat-) notarissen, bedrijfsjuristen en andere academisch geschoolde juristen. Academisch geschoolde professionals in een vergelijkbare werkomgeving.

Lees verder >
Niveau: Basis
Prijs: EUR 195,- ex BTW
Studiepunten: NovA 3 PO-punten
KNB 3 PE-punten

Persoonlijke effectiviteit en persoonlijke vaardigheden

Optimaal presteren onder druk: 65 praktijktips

Cursusbeschrijving

Stel je staat in de rechtszaal je pleidooi te houden of voert het woord tijdens een onderhandeling en ineens moet je terugdenken aan de zitting/onderhandeling van die week daarvoor, waarin je door een rechter/wederpartij venijnig werd onderbroken met de sneer: ‘U vervalt in herhaling, wilt u het kort houden’. Je kunt nu nog voelen hoe je even totaal uit balans raakte en over deze terechtwijzing heb je dan ook nog flink nagepleit met jezelf. En nu denk je: ‘Gaat het niet weer fout? Kan ik dit überhaupt wel…?’ Natuurlijk wil je die gedachten helemaal niet hebben, maar gedachten zijn soms als een radio zonder aan/uit-knop: deze lijken op te komen zonder dat je er grip op hebt.

Deze cursus biedt jou de handvatten om grip te krijgen op de negativiteit in je hoofd en geeft je hulpmiddelen en tips om stress te verminderen, beter te hanteren of zelfs te voorkomen, zodat je op een ontspannen manier excellent kunt blijven presteren.

Door zelfcoaching stress de baas blijven!

Dit is geen webinar, maar een actief zelfcoachingsprogramma. Een unieke mogelijkheid om aan de hand van tips afkomstig uit de coachingspraktijk van de docent door middel van zelfcoaching je vaardigheden te versterken. Je krijgt de tools aangereikt om constructief om te gaan met stressvolle situaties, waardoor je onder druk optimaal kunt blijven presteren en gezond en vitaal kunt blijven. Je krijgt ongeveer 65 praktijktips. Door deze tips uit te proberen versterk je jezelf niet alleen, maar vergroot je tevens je zelfredzaamheid.

De navolgende onderwerpen komen aan de orde:

 1. Informatie over stress en stresspreventie
 2. De zes belangrijkste inzichten over stress
 3. De verschillende vormen van werkstress
 4. De sluipmoordenaars: vijf risicoprofielen
 5. De prestatiemaatschappij als stressor
 6. Algemene strategieën en tips tegen stress: probleemgerichte en emotiegerichte coping
 7. Wetenschappelijk onderbouwde remedies tegen stress
 8. Specifieke strategieën en tips tegen stress:
  - beter presteren door positief denken
  - leren presteren onder druk
  - afleren van negatief denken
  - piekerhygiëne                                                                                                                                                                           
 9. Omgaan met tegenslagen
 10. Je werk loslaten

Resultaat

Na het volgen van deze cursus:

 • Kun je beter onder druk presteren.
 • Weet je hoe je stress herkent, voor kunt zijn, vermindert en/of constructief hanteert.
 • Heb je de handvatten om rust in je hoofd te creëren en het getob een halt toe te roepen.
 • Heb je kennis gemaakt met zelfmanagementtechnieken, zoals het Zelfcoachingsmodel, een variant op de bekende RET-methode van Albert Ellis.
 • Heb je de juiste hulpbronnen ter beschikking om jezelf (bij) te sturen en negatieve denkpatronen om te zetten naar positief denken.
 • Ben je in veel werksituaties effectiever, omdat je je gedachten en emoties beter kunt managen.

Doelgroep

Advocaten, (kandidaat-) notarissen, bedrijfsjuristen, andere academisch geschoolde juristen, academisch geschoolde professionals in een vergelijkbare werkomgeving. Deze cursus is voor elk niveau geschikt (basis).

Lees verder >
Niveau: basis
Prijs: EUR 195,- ex btw
Studiepunten: NovA 4 PO-punten
KNB 4 PE-punten

Persoonlijke effectiviteit en persoonlijke vaardigheden

Basiscursus kantoorpolitiek: jongleren op de apenrots: 75 praktijktips

Basiscursus kantoorpolitiek: jongleren op de apenrots: 75 praktijktips

Heb je een hekel aan kantoorpolitiek, wil je meer van dit onderwerp weten of wil je niet gepasseerd worden door collega’s die minder goed zijn dan jij? Dan is dit nu de gelegenheid bij uitstek om je op een leuke manier in dit onderwerp te verdiepen en door middel van zelfcoaching je politieke vaardigheden te versterken.

Cursusbeschrijving

Om succesvol te worden moet je een teamplayer zijn en teamplayers kennen de politieke wegen. Je leert in deze cursus hoe je het polItieke spel slim speelt en handig kunt manoeuvreren tussen persoonlijke belangen, ego’s, machtsverhoudingen en gevoeligheden. 

Met zelfcoaching kun je veel bereiken!

Dit is geen webinar, maar een zelfcoachingsprogramma. Een unieke mogelijkheid om aan de hand van tips en tricks afkomstig uit de coachingspraktijk van de docent door middel van zelfcoaching de politieke vaardigheden (verder) te leren die je nodig hebt in de dagelijkse praktijk. De succesvaardigheid die het verschil kan maken in jouw loopbaan. Door deze cursus te doen vergroot je je persoonlijke invloed en gezag in de organisatie en versterk je je positie in de kantoorjungle.

De tips en tricks zijn voor je eigen know how gebundeld, zodat je deze altijd bij de hand hebt en er dagelijks mee kunt blijven oefenen. Aan het einde van de cursus kun je de belangrijkste informatie en tips downloaden en printen.

Je kunt deze cursus ook combineren met een coachingsprogramma (blended learning). Informatie of vragen: info@honigcoaching.nl t.a.v. Rüna Honig.

De onderwerpen van de cursus

 • Basiskennis over kantoorpolitiek.
 • De lessen van de apenrots.
 • Het ontwikkelen van je politieke antenne.
 • Je staande houden in de politieke slangenkuil.
 • Een stappenplan voor beginners en een stappenplan voor gevorderden om concreet politiek te bedrijven.
 • Het uitbreiden van invloed door middel van relaties en door middel van het verzamelen van steun.

 Resultaat

Na het volgen van deze cursus:

 • Heb je basiskennis over kantoorpolitiek en weet je hoe een politiek systeem functioneert.                                             
 • Kun je deze kennis toepassen in je eigen werkomgeving.                                                                                           
 • Weet je hoe je steun voor jou als persoon en voor jouw belangen kunt organiseren, zodat je meer gedaan krijgt.                                             
 • Kun je je sneller aanpassen aan situaties en aan de verwachtingen voldoen                                                                                                                                      
 • Kun je in wisselende situaties beter samenwerken en effectiever invloed uitoefenen.                                                                         
 • Versterk je je positie, omdat je weet hoe de hazen lopen.

Doelgroep

Advocaten, (kandidaat-) notarissen, bedrijfsjuristen, andere academisch geschoolde juristen, academisch geschoolde professionals in een vergelijkbare werkomgeving. Deze cursus is voor elk niveau geschikt (basis).

 

 

 

 

 

Lees verder >
Niveau: basis
Prijs: EUR 195,- ex btw
Studiepunten: NovA 5 PO-punten
KNB 5 PE-punten

Persoonlijke effectiviteit en persoonlijke vaardigheden

Persoonlijke valkuilen in de juridische praktijk

Uitstelgedrag, technostress, snel afgeleid en ongeconcentreerd zijn: 80 praktijktips

Cursusbeschrijving: Ben je verslaafd aan je telefoon, heb je last van uitstelgedrag of kan je je niet goed genoeg concentreren en ben je snel afgeleid? Hack je valkuilen!
Beloften die je jezelf doet, maar waar je je niet aan houdt, eindeloos uitstellen van je werk en dan tot diep in de nacht doorwerken, om het toch af te krijgen. Altijd bereikbaar en online, overal meteen op reageren en niet zonder je smartphone kunnen (nomofobie). Vaak onrustig en gehaast, gevoelig voor afleiding en slecht geconcentreerd. Dit soort valkuilen kan je flink in de weg zitten. Maar het goede nieuws is dat je er door middel van zelfcoaching veel aan kan doen. TPLO biedt jou de mogelijkheid om jezelf aan de hand van eenvoudig toepasbare tips te coachen. Deze cursus is opgebouwd rond de hoofdthema’s: gedrag: hoe werkt dat?, hoe verander je en word je beter?, uitstelgedrag (procrastinatie): wat zijn de oorzaken en hoe kom je ervan af? , technostress: hoe voorkom je dat je ziek wordt en hoe ga je verantwoord om met technologie?, snel afgeleid en ongeconcentreerd zijn: fysieke omstandigheden, energiehuishouding, multitasken, afleiding op de werkplek, piekeren. Je krijg de handvaten aangereikt om deze valkuilen zelf aan te pakken en uit je werkleven te verbannen, zodat je effectiever functioneert en meer plezier hebt in je werk. De vele tips zijn eenvoudig toepasbaar en kunnen meteen geoefend worden in de dagelijkse praktijk. Aan het einde van de cursus kun je de belangrijkste informatie en tips downloaden en printen. 

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

 • ben je je veel bewuster van je eigen gedrag
 • heb je inzicht in hoe je eigen valkuilen je belemmeren
 • ben je in veel werksituaties effectiever, omdat je je valkuilen kunt hanteren
 • kost werk je minder energie.

Doelgroep 

Advocaten, (kandidaat-) notarissen, bedrijfsjuristen en andere academisch geschoolde juristen. Academisch geschoolde professionals in een vergelijkbare werkomgeving.

 

Lees verder >
Niveau: Basis
Prijs: EUR 195,- ex BTW
Studiepunten: NovA 3 PO-punten
KNB 3 PE-punten

Persoonlijke effectiviteit en persoonlijke vaardigheden

Persoonlijke valkuilen in de juridische praktijk

Helperssyndroom, moeite met grenzen stellen en nee-zeggen: 60 praktijktips

Cursusbeschrijving: Ben je 24/7 bereikbaar en beschikbaar voor opdrachtgevers? Altijd maar druk met het helpen van anderen, ook al gaat dat ten koste van jezelf? Behoort ‘nee’ niet tot jouw vocabulaire? Hack je valkuilen!

Je agenda zit al overvol, maar toch neem je die ene zaak van je collega over. Op vakantie blijf je beschikbaar voor een bepaalde stakeholder, omdat je hem niet wilt teleurstellen, ook al heeft de zaak geen haast. Je bent altijd bereikbaar en reageert meteen op elk mailtje, omdat je leidinggevende of cliënt dat verwacht, denk je. Dit soort valkuilen kan je flink in de weg zitten. Maar het goede nieuws is dat je er door middel van zelfcoaching veel aan kan doen. Dit is een unieke mogelijkheid om aan de hand van tips afkomstig uit de coachingspraktijk van de docent zelf te werken aan een paar lastige valkuilen, die je enorm kunnen belemmeren in je dagelijkse functioneren. Deze cursus is opgebouwd rond de hoofdthema’s: gedrag: hoe werkt dat?, hoe verander je en word je beter? het helperssyndroom: de achtergronden daarvan en hoe je ervan af komt, grensvaardigheid en nee zeggen: het belang van grenzen stellen, hoe zeg je constructief nee en wat kan je doen als dat niet mogelijk is?, grenzen stellen en politiek. Je krijg de handvaten aangereikt om deze valkuilen zelf aan te pakken en uit je werkleven te verbannen, zodat je effectiever functioneert en meer plezier hebt in je werk. De vele tips zijn eenvoudig toepasbaar en kunnen meteen geoefend worden in de dagelijkse praktijk. Aan het einde van de cursus kun je de belangrijkste informatie en tips downloaden en printen.

Leerdoelen
Na het volgen van deze cursus:

 • ben je je veel bewuster van je eigen gedrag
 • heb je inzicht in hoe je eigen valkuilen je belemmeren
 • ben je in veel werksituaties effectiever, omdat je je valkuilen kunt hanteren
 • kost werk je minder energie en heb je meer plezier.

Doelgroep
Advocaten, (kandidaat-) notarissen, bedrijfsjuristen en andere academisch geschoolde juristen. Academisch geschoolde professionals in een vergelijkbare werkomgeving.
 

Lees verder >
Niveau: Basis
Prijs: EUR 195,- ex BTW
Studiepunten: NovA 4 PO-punten
KNB 4 PE-punten

Persoonlijke effectiviteit en persoonlijke vaardigheden

Persoonlijke valkuilen in de juridische praktijk

Perfectionisme, gebrek aan zelfvertrouwen en onzekerheid: 75 praktijktips

Cursusbeschrijving: Ben je eindeloos aan het gedachtelezen: vinden ze me wel goed genoeg? Vergelijk je jezelf voortdurend met anderen? Ben je maar aan het schaven aan stukken tot je er zelf gek van wordt? Zie je enorm op tegen besprekingen, vergaderingen, zittingen e.d. Hack je valkuilen!

Dit soort valkuilen kan je flink in de weg zitten. Maar het goede nieuws is dat je er door middel van zelfcoaching veel aan kan doen. TPLO biedt jou de mogelijkheid om jezelf aan de hand van eenvoudig toepasbare tips te coachen. Deze cursus is opgebouwd rond de hoofdthema’s: gedrag: hoe werkt dat?, hoe verander je en word je beter?, perfectionisme: wat is het en wat kan je ertegen doen?, het bedriegerssyndroom: het gevoel van door de mand vallen, gebrek aan zelfvertrouwen en onzekerheid: hoe kun je je zelfvertrouwen versterken en jezelf coachen in onzekere situaties?,  het Messi-effect: de valkuil van jezelf vergelijken met anderen, controledrang en faalangst: hoe kan je deze kwalen aanpakken? Je krijgt de handvaten aangereikt om deze valkuilen zelf aan te pakken en uit je werkleven te verbannen, zodat je effectiever functioneert en meer plezier hebt in je werk. De vele tips zijn eenvoudig toepasbaar en kunnen meteen geoefend worden in de dagelijkse praktijk. Aan het einde van de cursus kun je de belangrijkste informatie en tips downloaden en printen. 

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

 • ben je je veel bewuster van je eigen gedrag
 • heb je inzicht in hoe je eigen valkuilen je belemmeren
 • ben je in veel werksituaties effectiever, omdat je je valkuilen kunt hanteren
 • kost werk je minder energie en heb je meer plezier.

Doelgroep

Advocaten, (kandidaat-) notarissen, bedrijfsjuristen en andere academisch geschoolde juristen. Academisch geschoolde professionals in een vergelijkbare werkomgeving.

Lees verder >
Niveau: Basis
Prijs: EUR 195,- ex BTW
Studiepunten: NovA 4 PO-punten
KNB 4 PE-punten

Young Professionals

De beste praktijktips voor de young professional (basics): 65 praktijktips

Er is zoveel dat niemand je vertelt, maar je wel moet weten en kunnen…

Cursusbeschrijving: Heb je ook weleens het gevoel dat je heel veel niet weet en niet kan, terwijl je omgeving de indruk wekt dat je dat allemaal wel moet weten en kunnen? Lijd jij ook in stilte? Vergroot je kansen en versterk je vaardigheden: neem nu de beslissende voorsprong!

Er is tegenwoordig een grote discrepantie tussen wat je als junior feitelijk kan en wat je eigenlijk zou moeten kunnen. Bijna alle young professionals hebben hier in zekere zin last van, ook al praten ze er meestal niet over. Veel talent redt het niet, omdat ze niet weten hoe ze zich in dit spanningsveld van vaardigheden en verwachtingen kunnen handhaven. Maar hoe maak je van je loopbaan nu wél een succes? Hoe haal je het beste in jezelf naar boven? Versterk jezelf door deze cursus te doen. Wij helpen je om je bewust voor te bereiden op wat je kunt verwachten en leren je hoe je je kansen kunt optimaliseren. 

De cursus is opgebouwd rond de thema’s: De succesvolle loopbaan: wat is ‘succesvol zijn’?, wat zijn bepalende succesfactoren in je loopbaan en hoe word je succesvol?, Je leerproces als young professional: de ontwikkelingsfases die je doormaakt, hoe je constructief met kritiek om kunt gaan, hoe je leert als professional, hoe je leert van anderen en angst voor het maken van fouten wordt als thema behandeld. 3. Geloof in eigen kunnen: hoe kom je toch aan dat gebrek aan zelfvertrouwen en onzekerheid en wat kan je daaraan doen? Hoe kun je onder druk toch topprestaties blijven leveren? 4. En wat je nog meer moet weten: over jezelf, je positie en je omgeving.

Dit is een unieke mogelijkheid om aan de hand van tips afkomstig uit de coachingspraktijk van de docent door middel van zelfcoaching de vaardigheden die je nodig hebt in de dagelijkse praktijk te versterken en meer vertrouwen te krijgen in jezelf. Je krijg de handvaten aangereikt om succesvol te zijn in je vak en je twijfels en onzekerheden te verminderen, waardoor je sneller tot wasdom komt en vast ook meer plezier hebt in je werk. Door deze tips uit te proberen versterk je jezelf en ben je mogelijke problemen voor. Aan het einde van de cursus kun je de belangrijkste informatie en tips downloaden en printen. 

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

 • is je zelfkennis en zelfinzicht vergroot; 
 • ben je je bewuster van wat je doet en de effecten daarvan;
 • heb je je vaardigheden op belangrijke punten versterkt en weet je ook waarin je je nog verder moet ontwikkelen; 
 • kan je beter met tegenspel en kritiek omgaan; 
 • heb je meer zelfvertrouwen;
 • weet je wat nodig is om succesvol te zijn en je ambities waar te maken;
 • heb je handvaten om je eigen koers te bepalen en jezelf (bij) te sturen. 

Doelgroep

Advocaten, kandidaat-notarissen, bedrijfsjuristen en andere academisch geschoolde juristen met gemiddeld 0-4 jaar werkervaring. Academisch geschoolde professionals in een vergelijkbare werkomgeving met vergelijkbare ervaringsjaren.

Lees verder >
Niveau: Basis
Prijs: EUR 195,- ex BTW
Studiepunten: NovA 4 PO-punten
KNB 4 PE-punten

Persoonlijke effectiviteit en persoonlijke vaardigheden

Effectief beïnvloeden en overtuigen

Vergroot je toegevoegde waarde en maak jezelf aantrekkelijk voor je omgeving met de zeven geheimen van overtuigen!

Cursusbeschrijving: 

Alleen vakinhoudelijk deskundig zijn volstaat in dit nieuwe tijdperk niet meer. Cliënten, opdrachtgevers, stakeholders, ze zijn mondig en stellen eisen. Ze verwachten een expert die breed ontwikkeld en vaardig is op meerdere terreinen, iemand die een casus vanuit verschillende perspectieven kan aanvliegen en meer kan leveren dan alleen juridische kennis. De toegevoegde waarde van een expert schuilt tegenwoordig vooral in een combinatie van inhoudelijke expertise en 'practical skills'. Persoonlijk gezag en overtuigingskracht zijn daarbij zeer belangrijk. Je invloed en impact op de omgeving bepalen immers in toenemende mate je positie en selling point als expert.

Deze module behandelt de zeven beïnvloedingsstrategieën van de wereldwijd bekende beinvloedingsexpert Cialdini en biedt handige tips en tricks om je invloed en overtuigingskracht te vergroten. De cursus biedt een unieke mogelijkheid om door middel van zelfcoaching meer impact te krijgen op je omgeving. Het leuke van deze cursus is dat je ook in je privéleven gebruik kan maken van de tips en tricks. De tips en tricks zijn voor je eigen know how gebundeld, zodat je deze altijd bij de hand hebt en er dagelijks mee kunt blijven oefenen. Aan het einde van de cursus kun je deze downloaden en printen.

Wat leer je?

 • Je zelfkennis en zelfinzicht vergroten.
 • Je vult je rugzak met handige beïnvloedingstrucjes en overtuigingsstrategieën om meer gedaan te krijgen.
 • Tips en tricks om meer impact te krijgen op je omgeving.
 • Tips en tricks om je autoriteit en gezag te vergroten.
 • Hoe je (zakelijke) relaties kunt verbeteren.
   

Doelgroep

Advocaten, (kandidaat-) notarissen, bedrijfsjuristen en andere academisch geschoolde juristen. Academisch geschoolde professionals in een vergelijkbare werkomgeving.

Lees verder >
Niveau: Basis
Prijs: EUR 195,- ex BTW
Studiepunten: NovA 4 PO-punten
KNB 4 PE-punten

Young Professionals

Tien lessen in stresspreventie voor young professionals: 70 praktijktips
Dealen met werk-en prestatiedruk!
 
Cursusbeschrijving
 
Ervaar jij een constante druk om aan de hoge eisen van je werk en leven te voldoen? Kom jij regelmatig niet aan je broodnodige rust en ontspanning toe? Join the club!
Je moet hoogwaardig werk afleveren in een hoge omloopsnelheid, je wordt voortdurend gestoord en afgeleid door de vele prikkels in je omgeving, er is een continue stroom van informatie en opdrachtgevers, stakeholders en cliënten willen 24/7 ontzorgd worden. Daar komt nog bij dat je voortdurend bloot staat aan veranderingen, zowel in je vak als in je werkomgeving. Bovendien is de intensiteit van werken hoog door het vele schakelen tussen taken en doordat je altijd bereikbaar bent, neemt de regeldruk toe en sta je permanent op ‘aan’. Hoe hou je je staande en kan je excellent blijven presteren onder deze druk? Deze cursus geeft het antwoord!
 
Voorkomen is beter dan genezen!
 
Dit is een unieke mogelijkheid om aan de hand van tips afkomstig uit de coachingspraktijk van de docent door middel van zelfcoaching de vaardigheden die je nodig hebt in de dagelijkse praktijk te versterken en op een ontspannen manier te bouwen aan je professionele loopbaan. Je krijgt de handvaten aangereikt om stressproblemen voor te zijn, effectief om te gaan met werk-en prestatiedruk en je werk en tijd efficiënt te organiseren. Je krijgt ongeveer 70 praktijktips. Door deze tips uit te proberen versterk je jezelf en ben je mogelijke problemen voor. En dat is wat belangrijk is in deze fase: bewustwording en preventie! 
 
Deze cursus behandelt de tien belangrijkste lessen om stress te voorkomen. De navolgende tien lessen passeren de revue:
 
 1. Voorkom stressvolle situaties 
 2. Richt je op wat je kunt beïnvloeden 
 3. Weersta perfectionisme  
 4. Organiseer je werk goed 
 5. Stel grenzen 
 6. Stop met mulititasken 
 7. Digi-minder 
 8. Maak elke dag plezier 
 9. Hou regelmatig pauzes 
 10. Doe aan positieve zelfreflectie      
 
Je krijgt informatie over stress, zodat je weet waar je op moet gaan letten, je krijgt per les een aantal tips, zoals o.a. tips voor het maken van een goede dagplanning, een stappenplan om met werkdruk om te gaan en aanwijzingen om te overleven op hectische dagen. Ook krijg je tips om verantwoord om te gaan met alle technologie om je heen, je perfectionisme aan te pakken en positiever te denken over jezelf. 
 
Leerdoelen   
 
Na het volgen van deze cursus:
 • is je zelfkennis en zelfinzicht vergroot en weet je waarin je je verder moet ontwikkelen 
 • kun je met werk-en prestatiedruk omgaan en heb je inzicht in de factoren die daarbij een rol spelen 
 • weet je wat stress is en hoe je kunt voorkomen dat stress voor jou een probleem wordt 
 • kan je je werkdag beter indelen en structureren 
 • weet je hoe je hectische dagen in goede banen leidt 
 • heb je handvaten om jezelf (bij) te sturen 
Doelgroep   
 
Stagiaires en beginnend medewerkers in de advocatuur, junior-juristen en andere academisch geschoolde juristen met 0-5 jaar werkervaring en academisch geschoolde junior-professionals in een vergelijkbare werkomgeving.
Lees verder >
Niveau: Basis
Prijs: EUR 195,- ex BTW
Studiepunten: NovA 4 PO-punten
KNB 4 PE-punten
 


Copyrights © 2024. Design by Looney2.nl. All rights reserved