FAQ

Heb je een vraag?
Hieronder vind je de veel gestelde vragen. Als jouw vraag er niet tussen staat, kun je ons natuurlijk ook mailen: info@thepracticallawyeronline.nl.


Algemeen

Kun je vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling wel online doen?
TPLO is een voorstander van ‘blendend learning’ en ziet online leren vooral als een moderne aanvulling op andere leervormen. In het cursusaanbod is bovendien voor onderwerpen gekozen die zich goed lenen voor digitaal onderwijs.

Waarom worden er geen inhoudelijke cursusprogramma’s aangeboden in het pakket?
TPLO heeft er bewust voor gekozen om zich niet op vakinhoud te richten, maar op de vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling van juristen. Inhoudelijke cursusen worden op de markt al genoeg aangeboden en het aanbod niet-inhoudelijke cursussen geschikt voor juristen is juist kleiner dan de behoefte aan deze cursussen.

Is het onderwijs van TPLO erkend door de Orde van Advocaten?
TPLO is als onderdeel van Honig Coaching B.V. erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten, maar ook door andere beroepsgroepen, zoals de KNB.

Krijg ik PO/PE-punten voor de cursusprogramma’s?
Bij elke cursus is vermeld of en hoeveel studiepunten je kunt krijgen; dit betekent niet per definitie dat je ze ook daadwerkelijk krijgt van jouw beroepsgroep. Je eigen beroepsgroep kan extra eisen stellen om voor studiepunten in aanmerking te komen, zoals het overleggen van een certificaat. Zorg altijd dat je nagaat welke vereisten gelden voor afstandsonderwijs.

Geeft TPLO een certificaat van de behaalde cursus af?
TPLO genereert voor jou een digitaal certificaat met alle benodigde gegevens. Dit certificaat kun je op verzoek overleggen aan de Nederlandse Orde van Advocaten of andere beroepsgroep waartoe je behoort. 

Kun je meerdere cursusprogramma’s achterelkaar volgen?
Je kunt inderdaad meerdere cursusprogramma’s achterelkaar volgen. Je betaalt per aangeschaft cursusprogramma, tenzij je groot inkoopt. De kortingen lopen op naarmate je meer cursussen in één keer bestelt. TPLO heeft daarvoor een kortingsregeling op de website geplaatst. (hier klikken).

Ik wil graag een cursus inkopen voor meer dan 1 persoon. Is dat mogelijk en hoe doe ik dat? 
Een collectieve aanvraag is mogelijk. Degene die de cursus koopt kan in het systeem aangeven hoeveel cursusprogramma's hij wil afnemen. Hij vult zijn gegevens in, die vervolgens worden verwerkt in de bestelling. Nadat de bestelling succesvol is afgerond, wordt aan het aantal gekochte cursusprogramma's inlogcodes gekoppeld, die worden toegezonden naar degene die de cursusprogramma's heeft gekocht. Hij kan deze dan verdelen.

Je kunt als je voor een groep wil inkopen, ons ook mailen op info@thepracticallawyeronline.nl en dan verzorgen wij verder de toegang voor de groep. Dan moeten we wel alle mailadressen en namen ontvangen, zodat de mensen individueel kunnen inloggen in het systeem.

Vanaf 10 in één bestelling ingekochte cursusprogramma’s kun je een voordelig collectief afsluiten voor je organisatie, groep collega’s of ander samenwerkingsverband. Je kunt daar met TPLO individuele afspraken over maken door een verzoek tot korting in te dienen per e-mail. Klik hier voor de kortingsregeling.

Krijg je documentatie bij de cursussen?
Je ontvangt bij elk online programma een hand-out met de belangrijkste informatie en tips. 

Wat als ik problemen heb met inloggen of andere problemen met het systeem?
TPLO maakt gebruik van de e-learning webapplicatie van anewspring. Voor vragen die betrekking hebben op het systeem kan je terecht bij: support@anewspring.nl of in dringende gevallen bellen met: anewspring (010) 244 74 60. Vragen over de inhoud van een cursus vallen hier niet onder. Heb je daar vragen over dan kun je een mail sturen naar: info@thepracticallawyeronline.nl.

Aanmelden

Hoe meld ik mij aan voor een cursus?   
Dat kan door op de bestelknop van het door jouw gekozen cursusprogramma en doelgroep te klikken, waarna je wordt doorgeleid naar het bestelformulier van het e-learningplatform. Daar vul je je contactgegevens in en kun je de cursus bestellen en betalen, waarna je wordt gevraagd een account aan te maken. Wanneer je bent ingeschreven voor een cursus kom je automatisch terecht bij het inlogscherm van The Practical Lawyer Online, waarmee je kunt inloggen met je e-mailadres en wachtwoord.

Hoe snel na mijn aanmelding kan ik beginnen met de cursussen?
Je bent direct voor de bestelde cursus ingeschreven zodra je hebt betaald. Er wordt je alleen gevraagd een account aan te maken, waarmee je later ook steeds kunt inloggen op de cursus. Daarna kun je met de bestelde cursus beginnen volgens de aanwijzingen in de leeromgeving.

Wie krijgt de toegangscodes van de cursusprogramma’s toegestuurd?
Er wordt alleen in geval er afwijkende afspraken zijn gemaakt met toegangscodes gewerkt, b.v. bij incompany-afspraken. Koop je gewoon als individu een cursus dan heb je hier doorgaans niet mee te maken en hoef je geen toegangscode in te voeren om toegang te krijgen tot de cursus. 

De cursusprogramma’s

Kan ik een cursusprogramma vanaf een I-pad of smartphone volgen?
Ja, dat kan. De website van TPLO is zodanig opgezet dat je de inhoud van het programma en bijbehorende toetsvragen op je tablet of smartphone kunt volgen.

Wat zijn het voor soort cursussen?
De cursussen zijn uitsluitend gericht op vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling en zijn zeer praktisch van aard. Je krijgt praktijkgerichte handvaten en tips om je vaardigheden te versterken en je breder te ontwikkelen dan alleen op het gebied van vakinhoud.

Wat is de studiebelasting van de cursussen?
Per cursus wordt het aantal PO/PE-punten vermeld; meestal is dit 3 of 4 P0/PE-punten. Het aantal PO/PE-punten van een cursus komt overeen met de studiebelasting in uren, al verschilt dit wel persoon. Ook bevatten de meeste cursussen extra video’s, die je facultatief kunt bekijken. Deze zijn niet meegeteld bij de studiebelasting.

Welke minimumscore moet ik halen per cursus?
Er is een minimumscore vereist van 60% om de gestelde PO/PE-punten te behalen. Je hebt per vraag maar één kans om het juiste antwoord in te geven. Het is niet mogelijk je antwoorden te verbeteren.

Kan ik een afgebroken cursus later afmaken?
Ja, dat kan. Je behoudt tot een jaar na de eerste keer inloggen toegang tot het systeem.

Mag ik een cursus overdoen als ik hem niet heb gehaald?
Als je een te lage score haalt, kun je niet herkansen. Daartegenover staat dat het percentage dat je moet behalen om te slagen maar 60% is. Het accent ligt in deze cursussen vooral op de reflectievragen en open vragen, die niet meetellen voor de score. Het kan dus zijn dat je de cursus niet hebt gehaald, maar toch heel veel hebt geleerd. Eigenlijk gaat het na de cursus pas echt beginnen, want dan ga je de vele tips die je hebt ontvangen ook écht in de praktijk toepassen.

Wat gebeurt er als ik een cursus heb behaald?
Als je een cursus met goed gevolg hebt afgelegd, wordt automatisch een certificaat aangemaakt met de basisgegevens. Deze kun je na afronden van de cursus zelf in de leeromgeving downloaden, printen en bewaren voor de eventuele cursusadministratie ten behoeve van de Nederlandse Orde van Advocaten of andere beroepsgroepen.

Hoe anoniem zijn mijn cursusresultaten?
TPLO verstrekt gegevens over individuele deelnames en scores niet aan derden.

Hoe vaak komen er nieuwe cursussen bij het pakket?
TPLO is in het najaar van 2017 gestart met haar activiteiten en zal in 2018 en 2019 haar cursusaanbod geleidelijk uitbreiden.

Wat moet ik doen als de video’s in de cursussen niet scherp te zien zijn?
Wellicht wordt de video niet op HD (high definition) afgespeeld. De videospeler probeert automatisch de voor jou beste versie van de video te laden (op basis van de beschikbare internetsnelheid en schermgrootte). Rechts onderin, op de afspeelbalk van de video zie je dat in het grijs ‘HD’ staat. Als je hierop klikt en vervolgens 720p of 1080p selecteert, kun je de video in de hogere beeldkwaliteit bekijken. Mochten de beelden dan gaan schokken, dan is de internetverbinding te langzaam of is je computer niet in staat HD af te spelen. Je kunt de video’s dan zonder HD bekijken, maar het beeld is dan niet optimaal.

Kosten en kortingen

Wat kost een cursus?
De basisprijs per cursus bedraagt in de meeste gevallen (voor een beperkt aantal cursussen ligt de prijs iets hoger) € 195,- (excl. BTW). Dit geldt zowel voor een 3 als 4-punten cursus. Dit is echt waar voor je geld, gegeven de enorme hoeveelheid tips die je in deze cursussen krijgt aangeboden.

Hoe zit het met de tenaamstelling op de factuur?
De naam op de factuur is ook de naam in het systeem, waaraan alle functies zijn gekoppeld.

Wanneer krijg ik korting?
Als je 10 of meer cursusprogramma’s tegelijk inkoopt in één bestelling, als organisatie, groep of individu kom je in aanmerking voor korting. De kortingen lopen op naarmate je meer cursussen in één keer bestelt. TPLO heeft daarvoor een kortingsregeling op de website geplaatst. (hier klikken).
 

 


Copyrights © 2023. Design by Looney2.nl. All rights reserved