Over TPLO

Wat is The Practical Lawyer Online (TPLO)?
Wil jij jezelf verder ontwikkelen, maar heb je weinig tijd? Of ben je misschien meer van de zelfcoaching? Dan is The Practical Lawyer Online wellicht iets voor jou. The Practical Lawyer Online (afgekort: TPLO) is een initiatief van Honig Coaching B.V. en richt zich op online scholing in professionele vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling, derhalve niet op vakinhoud. Dit worden ook wel ‘soft skills’ genoemd. Hiermee is TPLO uniek in de markt. Alle tips en tricks uit 15 jaar coachings-en trainingspraktijk delen wij online. Door met jou uit te wisselen waar je vakgenoten tegenaan zijn gelopen en wat hen heeft geholpen om dat op te lossen, leer je van anderen en versterk je je vaardigheden door middel van zelfcoaching. We kiezen hierbij bewust niet voor webinars, maar voor een manier van leren waarbij je meer zelfcoachend actief bent.

In je eigen omgeving en op je eigen tempo kun je je op deze manier op de meest uiteenlopende vaardigheden (van timemanagement tot profileren) ontwikkelen en sterker worden als persoon. Kwaliteit, een grote hoeveelheid nuttige praktijktips en gemak staan voorop, gecombineerd met een scherpe prijs.

Het cursusaanbod bestaat uit actuele en compacte programma’s (geen webinars!) met veel praktische informatie en met docenten die je kent van Honig Coaching B.V. Zij delen hun beste tips met jou. Binnen 3 tot 4 uur heb je je vaardigheden op bepaalde thema’s aangescherpt en heb je een flinke lading tips aan je arsenaal toegevoegd, ook op persoonlijk vlak. De tips zijn ook nog eens handzaam gedocumenteerd, zodat je ermee kan blijven oefenen in de praktijk.

Wat is het doel van TPLO?
TPLO wil een bijdrage leveren aan het T-shapen van juristen door de in de coachings-en trainingspraktijk van Honig Coaching B.V. opgedane expertise op het gebied van professionele vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling online te delen met een grote groep juristen.

Voor wie is TPLO bedoeld?
De doelgroepen van TPLO zijn:

  • advocaten
  • (kandidaat-) notarissen
  • bedrijfsjuristen
  • overheidsjuristen
  • andere academisch geschoolde juristen
  • professionals in een vergelijkbare werkomgeving.

De visie van TPLO
Vakinhoudelijk goed zijn is allang niet meer goed genoeg. Een jurist 3.0 is breed ontwikkeld, ook als persoon, en beschikt over eigentijdse vaardigheden, die aansluiten bij de praktijk. Het gaat hierbij o.a. om vaardigheden als: zelfmanagement, werk en tijd goed organiseren, focusmanagement, met stress en werkdruk omgaan, communicatieve vaardigheden, profileren, politiek en strategisch denken,  persoonlijk gezag en overtuigingskracht, het kunnen hanteren van persoonlijke valkuilen (b.v. perfectionisme, onzekerheid, uitstelgedrag enz.) conflictvaardigheden, trusted advisory en leiderschapsskills, zoals coachvaardigheden e.d. Jezelf als persoon verbeteren en je vaardigheden versterken, dat leer je bij TPLO.
 

Lees hier een interview met Rüna Honig


Kwaliteitsborging
De continuïteit en kwaliteit worden gewaarborgd door een redactie, een Raad van Advies en inhoudsdeskundigen. De Raad van Advies bestaat uit gerenommeerde professionals uit de juridische praktijk en daarbuiten. Gelet op de aard van het programma-aanbod - niet op inhoud gericht, maar op professionele vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling- is het noodzakelijk dat dit vakoverstijgend wordt beoordeeld en om die reden zijn ook professionals buiten de juridische wereld betrokken bij het programma-aanbod. Op deze manier sluit het cursuspakket aan bij de praktijkontwikkelingen binnen en buiten het vak. Bovendien bewaken zij mede dat het cursuspakket voortdurend relevant en actueel blijft. Wij hebben met onze Raad van Advies, redactie en docenten een zeer praktijkgericht cursuspakket ontwikkeld dat uniek is in de markt. 

 


Copyrights © 2024. Design by Looney2.nl. All rights reserved